Kippenvleugeltjes aan een spies met chilisaus


 

Kippenvleugeltjes aan een spies met chilisaus

Lekker en makkelijke voor op de BBQ

Ingrediënten

  • 4 Ingrediënten kippenvleugels
  • voor de chilisaus:
  • 100 g kleine rode pepertjes
  • 1 citroen
  • 150 g poedersuiker
  • 300 ml water

Voorbereiden:

Snijd de steeltjes van de pepertjes. Hak de pepertjes in piepkleine stukjes. Pers de citroen uit. Rijg aan 4 lange metalen spiesen 6 kippenvleugels.

Bereiden:

Doe de fijngehakte pepertjes, het citroensap en de suiker met het water in een steelpan. Breng alles aan de kook en laat de saus een minuut of 5 heel zachtjes koken. Roer de saus regelmatig om. Laat deze chilisaus, als die stroperig is geworden, afkoelen. Doe de saus in een kom of fles. Rooster de kippenvleugels in ongeveer 20 minuten knapperig en gaar. Draai de spiesen tijdens het roosteren regelmatig om. Besprenkel de kippenvleugels met chilisaus.

Wijnadvies:

 

 

Laat de keuze vallen op een Elzasser Pinot Gris of een Italiaanse Pinot Grigio, droge rosé als Côtes de Provence (9-11ºC).

Eet smakelijke !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *