Ananas, tequila en koriander


Ananas, tequila en koriander  !

Een heel excentriek Recept dat ontzettend lekker is voor op de BBQ . Heerlijk verfrissend in combinatie met vlees dat op de barbecue is gegrild. De gemarineerde ananas kan ook gebruikt worden tussen de spiesjes met kip of varkensvlees.

Klaar in 20 minuten

Ingrediënten

Porties: 4

  • 1 verse ananas, geschild en geboord
  • 1 bosje verse koriander , fijngesneden
  • 225 ml tequila
  • 1 eetlepel gemalen chilipeper
  • 1 citroen
  • 1 limoen
  • zout en gemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 10 minuten

1. Snijd de ananas in lengterichting in 8 stukken en leg deze in een afsluitbaar plastic bakje of plastic zak. In een kopje koriander, tequila en chilipepers mengen. Aan de ananas toevoegen. Citroen en limoen halveren en van beide een beetje sap aan de ananas toevoegen. Op smaak brengen met wat zout en peper en minstens 1 uur in de koelkast laten intrekken. Hierbij de ananas eenmaal omdraaien.

2. De barbecue matig heet laten worden en een rooster licht met olie invetten.

3. De stukken ananas 4-5 minuten per kant roosteren. Eventueel kunt u de marinade op een middelhoog vuur tot een dikke, siroopachtige saus laten inkoken. Let op: de saus is zeer pittig!

Eet smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *