De aller beste steak


Een malse en smaakvolle steak zoals je die in restaurants ook op je bord krijgt . Serveren met gesauteerde champignons en een puree van knoflook.

Klaar in 30 minuten

Ingrediënten

Porties: 4
  • 4 (175 gr) rib-eye steak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 8 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 4 takjes verse rozemarijn

Bereidingswijze :

Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 15 minuten

1. De barbecue van tevoren  (of grill ) goed heet laten worden.

2. De steaks licht met olie insmeren (om te voorkomen dat ze aan het bak rooster plakken). Op smaak brengen met zout en peper. Vervolgens beide kanten insmeren met knoflook en 15 minuten laten intrekken.

3. De steaks op de voorverwarmde barbecue dichtschroeien en direct (na 30 seconden) omdraaien. Takjes verse rozemarijn erop leggen. 7 minuten per kant grillen, of tot gewenste gaarheid. Vergeet niet de takjes rozemarijn voor het omdraaien te verwijderen en dan later weer terug te leggen.

Eet smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *