van de barbecue,visspiesjes


 van de barbecue,visspiesjes

Dit recept voor visspiesjes van de barbecue is makkelijk doordat we kant en klare visspiesen gebruiken. Wil je deze ook zelf maken, kies kan voor verschillende soorten vis om de spies afwisselend te houden

 

 

Ingredienten:

  •  1 limoen
  • 4 kant-en-klare visspiesen
  • Zout
  • Peper
  • 5 takjes verse koriander
  • 2 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepel olijfolie + olie voor het invetten
  • 0,5 Spaanse rode peper
  • 4 tomaten
  • 1 bosje peterselie
  • 3 eetlepel paneermeel

Bereiding:

  • Pers de limoen en besprenkel de visspiesen met het limoensap en bestrooi ze met peper.
  • Was en hak de koriander fijn.
  • Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook.
  • Roer de helft van de knoflook door de olijfolie.
  • Was de Spaanse peper en verwijder de zaadlijst en snij de peper zeer fijn.
  • Meng de Spaanse peper met de sjalot, koriander en de rest van de knoflook.
  • Vet de aluminiumfolie in met olijfolie, wrijf de visspiesen in met het sjalotmengsel en leg ze op de folie (niet dichtvouwen!).
  • Was en halveer de tomaten en leg ze op een stuk ingevet aluminiumfolie.
  • Was en hak de peterselie zeer fijn.
  • Meng het paneermeel met de peterselie en de knoflookolie. Breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster de spiesen ca. 10 minuten op de barbecue en serveer ze met de tomaten.

Notitie:

Gebruik ingevet aluminiumfolie om de vis spiesjes op te grillen zodat ze niet droog en taai worden voor te veel directe warmte o pde vis

Eet smakelijke !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *