Knakworstjes in bladerdeeg


Knakworstjes in bladerdeeg

Hier kun je zeker mee aan kommen op een verjaardag of een feestje

Wil je eens iets anders op een verjaardag serveren, maar toch iets wat heel makkelijk is om te maken? Deze knakworstjes in bladerdeeg (pigs in a blanket) is de oplossing, makkelijk een dag van tevoren te maken.

Aantal personen: 10 (je maakt 30 hapjes met dit recept, dat is 3 per persoon)

Bereidingstijd: 40 min

Boodschappen:

  • 1 blik knakworstjes (mini +/- 30 stuks, eigen merk is net zo lekker als het duurdere)
  • 2 a 4 velletjes diepvries bladerdeeg (variërend van de grootte van de hapjes die je maakt)
  • optioneel 1 eigeel

Bereidingswijze:

  • Laat de vellen bladerdeeg ontdooien.
  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden.
  • Snij vervolgens kleine vierkantjes of driehoekjes hiervan af (je kan door het bladerdeegblad twee keer in drieën of vieren te snijden ongeveer 4-9 vlakjes eruit halen).
  • Leg een knakworstje op het bladerdeeg en vouw het bladerdeeg om het worstje, plak deze iets vast met een beetje water. Je kan verschillende vormpjes maken, net wat je leuk vindt.
  • Bestrijk de hapjes met een beetje eigeel voor een mooi goudbruin laagje.
  •  Bak de hapjes in ongeveer 25 minuten mooi goudbruin (pas op ze zijn gloeiend heet als ze net uit de oven komen, laat ze daarom even rusten voordat je ze serveert).

Zowel warm als koud, heerlijke hapjes voor bij je feestje (of een gezellige zaterdagavond). Zo heb je gemakkelijk lekkere knakworstjes in bladerdeeg (pigs in a blanket).

Fijne dag en eet smakelijke !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *