Ouderwetse Appeltaart


het lekkerste wat er is een ouderwetse zelfgemaakte appeltaart!

1 uur 30 minuten en klaar is kees!

Ingrediënten

Porties: 8
  •  Voor het deeg:
  •  425 gr bloem
  •  260 gr boter
  •  225 gr basterdsuiker
  •  1 ei
  •  zout
  •  Voor de vulling:
  •  750 gr zure appels
  •  75 gr suiker
  •  beetje citroensap, naar smaak
  •  1 theelepel kaneel, of naar smaak
  •  100 gr gewassen krenten en rozijnen
  •  150 ml melk
  •  3 eetlepels warme rum
  •  3 eieren
  •  1 zakje vanillesuiker (of 15 gr suiker)
  •  beetje eiwit, om mee te bestrijken

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 1 uur 15minuten

1. Kneed de ingrediënten om het deeg te maken tot een soepele bal. Bedek een ingevette springvorm met het deeg (houd een beetje over). Verwarm de oven voor op 175°C (ovenstand 3,5).
2. Schil de appels, verwijder alle klokhuizen en snijd ze in plakjes. Bedek het deeg met de plakjes appel. Strooi de krenten, rozijnen, suiker, citroensap en kaneel eroverheen.
3. Klop de eieren los, voeg melk, rum en het zakje vanillesuiker toe. Giet het mengsel over de appel schijfjes heen.
4. Rol eventueel reepjes deeg uit met het overgebleven deeg om vervolgens kruislings over de taart te leggen. Bestrijk deze reepjes met wat eiwit.
5. Bak de taart 60 minuten, controleer of de taart gaar is en zet eventueel nog een kwartier terug in de oven.
Geniet er van! Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *