Mini wraps eindeloos combineren en variën 

Wil je is wat anders dan het standaard stukje kaas en komkommer? Dan is dit een recept dat mooi lekker en toch makkelijke te makken is .

Je kan met deze wrapjes eindeloos combineren en variën; ‘t is maar net wat je zelf lekker vindt. Ik geef hieronder alvast twee voorbeelden

 

Ingrediënten

4 grote tarwebloem tortilla’s

bakje roomkaas met kruiden

100 gr. gerookte zalm

zakje gemengde sla (bijv, rucola)

bolletje likkepot (vleeswaren)

100 gr. coburger ham

Cocktailprikkers

Bereiding:
Leg op een snijplank een tortilla en besmeer deze met roomkaas. Verdeel er de helft van de zalm over en strooi er een handje sla overheen. Rol de tortilla nu op en snijd hem dan in 5 gelijke stukjes. Steek in ieder stukje een prikkertje om het rolletje goed bij elkaar te houden. Doe nu het zelfde met de tweede tortilla. Bestrijk de overgebleven tortilla’s met likkepot en beleg ze met de ham en een handje sla. Maak ook hier weer rollen van die je in kleine stukjes kan snijden. Zo heb je in een handomdraai een stel heerlijke hapjes gemaakt.

Tips:
– Je kan deze hapjes prima een paar uur van te voren bereiden. Leg de tortilla’s dan opgerold tegen elkaar aan in een afgedekt bakje in de koelkast en snijd ze pas in stukjes als je ze nodig hebt.
Een beetje variatie inspiratie nodig? Denk dan eens aan kip met pesto of geitenkaas met honing en provençaalse kruiden of feta met tapenade of chorizo met (gepureerde) dadels. Gewoon uitproberen!
– Als je de tortilla’s hebt opgerold is het handig om even de buitenkantjes eraf te snijden voordat

je ze in stukjes verdeeld. Die rollen meestal toch weer uit elkaar en er zit waarschijnlijk niet zo veel vulling op die plek; bovendien heb je dan zelf nog wat te snoepen terwijl je bezig bent .

Fijne dag en eet smakelijke !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *