Tortillachips


Tortillachips

lekker smullen op de bank of als bijgerecht !Lekkere zelfgemaakte tortillachips. Te serveren met dips en salsa’s naar keuze.

 

Klaar in 25 minuten

Ingrediënten

Porties: 6
  • 1 pak (300 gr) maïstortilla’s
  • 1 eetlepel olie
  • 3 eetlepels limoensap
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 15 minuten

1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
2. Snijd elke tortilla in 8 driehoeken en verdeel ze enkellaags over een bakplaat.
3. In de keukenspray olie en limoensap mengen. Goed schudden en elk driehoekje licht bevochtigen. Als u geen keukenspray hebt, kunt u de driehoekjes licht insmeren met olie en limoensap.
4. In een kopje komijn, chilipoeder en zout mengen en over de driehoekjes strooien.
5. Ong. 7 minuten bakken. De stukjes omdraaien en nogmaals 8 minuten bakken tot de driehoekjes krokant, maar niet te bruin zijn. Warm of op kamertemperatuur serveren met salsa, dip of guacamole.
Eet smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *