Zelf een Slagroomtaart Maken



Zelf een slagroomtaart maken

Slagroomtaart is met dit recept makkelijk zelf te maken. Er zijn vele varianten van slagroomtaart, bijvoorbeeld met vruchten (aardbeien, frambozen, kiwi, etc.), maar de basis is vaak hetzelfde: Een slagroomtaart met basis taartbodem, die je daarna naar eigen wens verder kunt versieren.

Ingrediënten:

  • 4 Eieren
  • 120 Gram suiker
  • Mespuntje zout
  • 75 Gram gezeefde bloem
  • 25 Gram gezeefde maïzena
  • Boter
  • 5 dl Slagroom
  • 40 Gram suiker
  • 1 Zakje vanillesuiker
  • 50 Gram amandel- of pindaschaafsel, geroosterd
  • Eventueel wat fruit

Benodigdheden:

    • Een springvorm van 24-26 cm
    • Een mixer
    • Een oven
    • Een kom
    • Eventueel een spuitzak

Bereiding:

1. Vet de springvorm in met wat boter en bestuif deze met wat bloem, zodat de taartbodem er na het bakken van de taart gemakkelijk uit te hallen is. Verwarm de oven voor op 175 graden. Let op: Dit is afhankelijke van de oven 165 graden kan ook al genoeg zijn.

2. Doe de eieren, een mespuntje zout en de suiker in een kom. Mix dit tot een romige massa. Voeg nu de bloem en maïzena toe aan het eiermengsel.

3. Doe het deegmengsel in de vorm en verdeel dit goed. Zet de taartbodem in de voor verwarmde oven en stel de timer in op ongeveer 40 minuten en hou het in de gaten.Controleer of het gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt de satéprikker schoon uit de taart, dan is de taartbodem gaar. Haal de taart uit de oven en leg deze op de kop op een goede ondergrond. Laat de taartbodem afkoelen.

4. Doe de slagroom en suiker in een kom. Klopt dit tot een stijf geheel. Snij de taart met een taartzaag of een zo lang mogelijke brood mes in drie lagen. Bestrijk de onderste twee plakken met een derde deel van de slagroom. Leg de plakken netjes op elkaar. Smeer nu de zijkant af met bijvoorbeeld de bolle kant van een lepel of een spatel, zodat de lagen mooi op elkaar aansluiten.

5. Nu is het tijd om het amandelschaafsel of pinda schaafsel aan de taart toe te voegen. Leg het schaafsel op een vlakke ondergrond en rol de zijkant van de taart hier doorheen. Voeg nu ook slagroom aan de bovenkant toe, een lekkere dikke laag gelijk matig aan brengen. Als je mooie toefen op de bovenkant wilt hebben, kan je de spuitzak met slagroom vullen met een gekartelde spuitmond. Maak mooie toefen op de bovenkant. Je kunt nu ook bijvoorbeeld stukjes fruit of chocolade toevoegen.

Nog even een uurtje in de koelkast laten rusten en je eigen gemaakte slagroomtaart is klaar om ge serveer te worden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *