Aardappelkroketjes


Aardappelkroketjes een lekker recept ook om bijvoorbeeld een restje aardappelpuree weg te werken . Een keer wat anders als gewoon een paar aardappelen met ju .

20 minuten en klaar is kees !

 

Ingrediënten

Porties: 4
  • 1 kg aardappelpuree
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels gedroogde peterselie
  • 60 gr geraspte pecorino romano dit mag ook ouwe kaas zijn
  • zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels gekookte spek, in stukjes
  • 1 theelepel gedroogde ui
  • 125 gr paneermeel
  • 1 liter plantaardige olie voor het frituren

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 10 minuten

1. In een grote kom aardappelpuree, eieren, peterselie, kaas, zout en peper, spek en ui mengen. Kneed het gehele mengsel tot koeken of rol hier mooie kroketjes van en haal deze door het paneermeel.
2. Doe in een grote koekenpan een laagje van 1 cm olie op een matig hoog vuur verhitten. De kroketjes aan beide zijden goudbruin frituren. Heet serveren.
Eet smakelijk !Funcooking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *