Basilicum kip met vermicelli


 

Basilicum kip met vermicelli

Een heerlijke maaltijd voor een haastige dag want dit gerecht is snel te bereiden. Voor liefhebbers van wat pit kunnen gemalen chilipepers toevoegen .

Klaar in 35 minuten

Ingrediënten

Porties: 4

  • 250 gr vermicelli pasta
  • 1 dessertlepel olijfolie
  • 1 kleine ui, zeer fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 blikjes (400 gr) tomaatblokjes
  • 4 kipfilets, gekookt en in stukjes
  • 1 klein bosje verse bascilicum, fingesneden
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 gedroogde, gemalen rode chilipeper (eventueel)
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas, vers geraspt

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 25 minuten

1.De pasta volgens de gebruiksaanwijzing bereiden. Afgieten en apart zetten.

2.In een grote koekenpan op een matig hoog vuur de olie verhitten. Ui en knoflook roerbakken . Tomaat, kip, basilicum, zout en chilipepers toevoegen. Op een  middelhoog vuurtje zetten en pan afdekken. Ong. 5 minuten onder frequent roeren laten sudderen.

3.De saus door de pasta scheppen en opwarmen. Serveren met  wat Parmezaanse kaas.

Eet smakelijke !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *