Biefstuk uit de wok met groenten


Biefstuk uit de wok met groenten

Niemand verwachten dat dit hoofdgerecht zo makkelijk en snel te bereiden is . Wilt u nog sneller klaar zijn, gebruik dan een kant-en-klare mix van wokgroenten.

Klaar in 25 minuten

Ingrediënten

Porties: 4
  • 1/2 blokje runderbouillon
  • 250 ml kokend water
  • 2 eetlepels maïzena
  • 5 eetlepels ketjap
  • 500 gr entrecote zonder bot, in dunne repen
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/4 theelepel peper
  • 2 eetlepels plantaardige olie, apart te verwerken
  • 1 grote groene paprika, in zeer fijne reepjes
  • 125 gr wortel of selderie, gesneden
  • 5 lente-uitjes, in stukken van 2,5 cm
  • gestoomde rijst, om te serveren
  • Bereidingswijze

    Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 15 minuten

    1.
    Het bouillonblokje in water oplossen. Maïzena en ketjap tot een gladde saus roeren en aan de bouillon toevoegen. Apart zetten. Biefstuk, knoflook, gember en paprika door elkaar scheppen en in een grote wok op een matig-hoog vuur met 1 eetlepel olie tot gewenste gaarheid roerbakken. Uit de pan halen en warm houden.
    2.
    Resterende olie verhitten en de groenten beetgaar roerbakken. Ketjapsaus doorroeren, in de wok schenken, aan de kook brengen en al roerend 2 minuten laten sudderen. Vlees weer in de pan scheppen en opwarmen. Serveren met rijst.
    Eet smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *