Mexicaanse Chili con Carne


Chili con carne

Chili con carne dat betekent: chili met vlees. Maar authentieke chili con carne is veel meer dan dat. Een heerlijk Mexicaans recept wat bij iedereen in de smaak valt.

30 minuten en klaar is kees !
2 Porties

Ingrediënten:

  •  1 eetlepel olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 grote ui
  • 2 rode pepers
  • 4 knoflooktenen
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • halve theelepel majoraan
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1 blik hele tomaten (400g)
  • 1 theelepel suiker
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 blikje kidney bonen (200g)

Bereidingswijze:

Snipper de ui en hak de knoflookteentjes fijn.

Snij de rode pepers over de lengte open en verwijder eventueel de zaadjes (deze zijn erg heet). Snij vervolgens de rode pepers klein.

Verhit olie in een grote pan en voeg de ui, knoflook en de rode pepers toe. Bak dit een minuut of twee terwijl je roert en voeg dan de kruiden toe aan dit mengsel, doe het vuur iets lager maar blijf alles goed door elkaar mengen.

Voeg het gehakt toe en maak dit klein, bak dit zachtjes tot het mooi bruin is.

Vervolgens voeg je de gepelde tomaten en het blikje tomatenpuree toe. Knijp het blokje runderbouillon fijn en roer het goed door de chili con carne.

Als laatste voeg je de suiker toe met de kidney bonen, alles goed door elkaar roeren. Laat dit voor zo’n 30 minuten heel zachtjes sudderen.

Wil je een dunnere chili con carne voeg dan wat water toe.

Eet smakelijke !Funcooking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *