Gevulde paprika’s



Gevulde paprika’s

In Paprika’s zitten veel vitamine C en andere voedings- stoffen die uw immuunsysteem versterken en u helpen beschermen tegen chronische ziekten. Hier worden paprika’s gevuld met een heerlijke vulling van worstvlees, rijst en kaas.

Klaar in 1 uur


 

Ingrediënten

Porties: 4

  • 4 grote paprika’s, kleur naar wens
  • 300 g milde Italiaanse saucijs of gehakt
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • 120 g langkorrelige rijst, gaargekookt (circa 300 g)
  • 1 wortel, geschild en geraspt
  • 60 g kaas, geraspt
  • 3½ dl warme tomatensaus (indien gewenst)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 45 minuten

1. Snijd overlangs kapjes van de paprika’s, tot aan de steeltjes. Verwijder zaad en zaadlijsten. Stoom de halve paprika’s 5 min. Snijd de kapjes fijn.

2. Verhit een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op ligt vuur. Druk het saucijzenvlees uit de vliesjes, verkruimel het en bak het samen met de bijgesneden paprika en oregano circa 3 min. tot het rul is. Prak het hierbij licht met een houten pollepel. Neem de pan van het vuur en voeg rijst, wortel en kaas toe. Verwarm de oven voor op 185°C. Indien u dit met gehakt bereid voeg dan wat zout,peper,paprika poeder, Italiaanse kruiden en als u er van houd een beetje sambal oelek

3. Schik de halve paprika’s in een ovenschaal van 22 × 22 cm. Vul de paprika’s met het rijstmengsel en druk dit licht aan. Dek de schaal af met aluminiumfolie.

4. Bak de paprika’s 25 tot 30 min. in de oven, of tot ze gaar zijn. Serveer ze indien gewenst met de warme tomatensaus.

Eet smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *