Hachee Recept


overheerlijk recept Hachee

Hachee, wie kent het niet, dit oer-Hollandse vleesgerecht wordt al eeuwenlang gemaakt en iedereen is er nog steeds dol op !

De ingrediënten

van de hachee:

  1. 75 gram boter
  2. 500 gram in blokjs gesneden doorregen runderlappen
  3. 500 gram schoongemaakte en in ringen gesneden uien
  4. 35 gram bloem
  5. 5 dl bouillon
  6. 1 eetlepel azijn
  7. 3 kruidnagels
  8. 1 laurierblad
  9. zout
  10. peper
  11. 1 eetlepel maizena

Bereidingswijze van de hachee:

Verhit de boter in een pan en bak hierin de blokjes vlees rondom mooi bruin. Voeg de ringen ui toe en bak alles onder regelmatig omscheppen nog ca. 5 minuten tot de uien lichtbruin zijn. Roer de bloem door het vlees-uienmengsel en laat deze even meebakken. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de bouillon toe tot een gebonden geheel is ontstaan. Voeg de azijn, de kruidnagels, het laurierblad en wat zout en peper toe. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de hachee ca. 2 uur lang zachtjes sudderen tot het vlees gaar is. Verwijder het laurierblad en de kruidnagels. Maak de maïzena aan met wat water en bind hiermee de hachee. Schep de hachee in een schaal en serveer het met wat lekkere gekookte aardappels!!

Eet smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *