Kip uit de Frituur


Kip uit de Frituur

Dit is weer èèn van de simpele gerechten , maar wel een echte favoriet. Er word bij dit recept twee theelepels cacaopoeder aan de bloem toe gevoegd en  wat  zwarte peper om de broodkruimels of paneer meel wat pit te geven. Probeer het en je zult zien dat het heerlijk smaakt.

20 minuten en klaar is kees !

Ingrediënten

Porties: 6
  • 200 gr bloem om te paneren
  • 2x theelepels cacaopoeder
  • een snufje zwarte peper
  • 900 gr kleine kipfilets
  • 1 ei,los geklopt
  • 200 gr paneermeel(met kruiden), of wat broodkruimels
  • 2 eetlepels olijfolie om in te frituren

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 10 minuten

1. Meng de bloem, cacao poeder en peper in een ondiepe schaal of bord.
2. Paneer de kipfilets een voor een in bloem, haal het daarna door het los geklopte ei en tenslotte door de brood kruimels.
3. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelmatig vuur.
4. Bak (frituur) de gepaneerde kip in de olie gaar, ongeveer 5 minuten.
5. Laat het uitlekken op keukenpapier en serveer ze.
Eet smakelijk !Funcooking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *