Lasagne met Italiaanse Chorizo

Ingrediënten

Porties: 12

  • 12 ongekookte lasagne velletjes
  • 500 gram verse Italiaanse Chorizo
  • 100 gram ui, fijngesneden
  • 1/2 eetlepel knoflook, fijngesneden of geperst
  • 40 gram verse peterselie, fijngesneden en apart leggen
  • 1 fles (300 gram) tomatenpuree
  • 300 gram Tomaten puree
  • 500 milliliter,  water
  • 1. 1/2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1. 1/2 theelepel  oregano gedroogd
  • 1 .1/2 theelepel basilicum gedroogd
  • 500 gram ricotta
  • 300 gram diepvriesspinazie, ontdooid
  • 50 gram  Parmezaanse kaas geraspt
  • 3 eieren
  • 1. 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 350 gram geraspte mozzarella

Bereidingswijze

Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur40min

  • Eerst de oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
  • Dan een grote pan met een klein beetje zout en wat water  water aan de kook brengen en daarin de lasagne in 8-10 minuten laten koken.Daar na afgieten.
  • Snij der Chorizo in kleine blokjes
  • In een koekenpan op een middelhoog vuur de Chorizo met ui, knoflook en 1/2 van de peterselie aanbraden. Tomatenpuree  water, Italiaanse kruiden, oregano en basilicum toevoegen meng alles goed door elkaar. Om de 5 minuten af en toe roeren in een gesloten pan laten sudderen.
  • In een kom resterende peterselie, ricotta, spinazie, Parmezaanse kaas, eieren, zout en peper goed mengen.
  • 2 kopjes saus mix over een licht ingevette bakvorm van ongeveer 23×33 cm verdelen. Start met 4 lasagnevellen, 1/2 van de kaasmix, 1/3 resterende saus en 1/3 gerspte mozzarella. Herhaal deze lagen en sluit af met een laag lasagnevellen, saus en wat gerspte mozzarella.
  • 45 minuten afgedekt in de voorverwarmde oven bakken. Hierna nog 10 minuten onafgedekt bakken, vervolgens 10 minuten laten afkoelen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *