makkelijke maaltijd Schotse stoofpot


makkelijke maaltijd Schotse stoofpot

Een zeer makkelijke maaltijd ,stoofpot wordt traditioneel gemaakt met restjes vlees, aardappelen en uien. Maar door cornedbeef te gebruiken is dit op elk moment te maken! als je wat over hebt kunt u dat ook altijd nog gebruiken .

 

Klaar in 25 minuten

Ingrediënten

Porties: 4

  • 6 grote kruimige aardappelen
  • 300ml melk
  • 2 kleine of 1 grote ui
  • 50g boter
  • 1 blikje (200g) cornedbeef

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 15 minuten

1. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Leg ze in een middelgrote pan en schenk de melk eroverheen. Breng dit aan de kook en laat daarna zachtjes doorkoken.

2. Terwijl de aardappelen zachtjes koken… hak de ui grof en bak ze in boter tot ze bruin en knapperig zijn.

3. Snij de cornedbeef in middelgrote stukjes.

4. Zet apart tot de melk en de aardappelen ingekookt zijn tot een stevig soepje, maar nog wel met stukken zachte aardappel erin.

5. Voeg de uien en cornedbeef toe en laat de smaken even goed mengen.

6. Breng op smaak met zout en peper en serveer met (haver)brood

 

Eet smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *