Oma`s gehaktballen


Zo maakte mijn oma altijd gehaktballen, aangebraden in flink wat boter. Wat waren ze lekker! Maar gelukkig heb ik het recept nog over gehouden en maak ik ze nog regelmatig zelf.

35 minuten klaar is kees!

Makkelijke Recepten

Ingrediënten

Porties: 4
  •  1 kleine ui
  •  500 gr gehakt (liefst half-om-half)
  •  paar takjes peterselie
  •  1 ei
  •  zout en peper
  •  1 eetlepel mosterd
  •  snufje nootmuskaat
  •  3 beschuiten
  •  boter
  •  scheutje ketjap
  •  scheutje tomatenketchup of -puree
  •  beetje mosterd

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 25 minuten

1. Snij de ui fijn in kleine stukjes, hak de peterselie fijn, verkruimel de beschuiten boven een bak (zeer fijn). Meng dit met het gehakt, 1 ei, zout en peper naar smaak, eetlepel mosterd en een snufje nootmuskaat.
2. Vorm 4 ballen gehakt van het mengsel. Laat een flinke klont boter smelten in een braadpan op hoog vuur. Braad dan de gehaktballen rondom bruin aan. Voeg dan een half kopje water toe, wat ketjap, ketchup en mosterd en roer even door. Doe het deksel schuin op de pan, zet het vuur lager en laat de ballen in ongeveer 20 minuten gaar sudderen.
Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *