Oven schotel met prei


Preischotel

Deze ovenschotel is ook heel goed met andere groente te combineren . De kruiden zijn een indicatie, je kunt elke keer weer andere kruiden gebruiken, soms wat meer, soms wat minder. Maar de kerriepoeder past hier echt goed bij en de cayennepeper maakt het gehakt lekker pittig.

Klaar in 45 minuten

Een makkelijke maaltijd

Ingrediënten

Porties: 4

  • 400 gr prei (in ringen)
  • 1 zakje aardappelpuree (+ ingrediënten op pak)
  • 300 gr rundergehakt
  • teentje knoflook
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels kerriepoeder (of naar smaak)
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • wat italiaanse kruiden
  • gehaktkruiden
  • peper (naar smaak)
  • 100 gr geraspte kaas
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 30 minuten

1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.

2.Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak het uitgeperste teentje knoflook daar even in. Doe dan het gehakt erbij met de gehaktkruiden, cayennepeper en eventueel overige kruiden (behalve de kerriepoeder) en bak dit rul tot het mooi bruin is.

3.Kook ondertussen de prei kort (ong. 4 minuten) in een pan water.

4.Maak de aardappelpuree volgens de aanwijzing op het pak klaar.

5.Verdeel het gehakt over de bodem van een ovenschaal. Leg hierop de (uitgelekte) prei en bestrooi dit met kerriepoeder. Verdeel de aardappelpuree hierover en bestrooi met de geraspte kaas.

6.Zet ongeveer 15 minuten in de oven, zodat de kaas gesmolten en knapperig word.

 

Eet smakelijke !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *