ovenschotel aardappel en broccoli


Deze ovenschotel kun je heel gemakkelijke variëren met andere groeten . Hier worden kliekjes gehakt ballen gebruikt  maar u kunt hier ook kip of gewoon gehakt in roerbakken. Daar naast zou je bijvoorbeeld ook olijven toe kunnen voegen .

Bereidingstijd 30 min

Klaar in 1 uur

Ingrediënten

Porties: 4
  • 600 gr vastkokende aardappelen
  • 500 gr broccoli
  • 4 tomaten
  • bosje bosuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • theelepel oregano
  • theelepel thijm
  • een betje peper en zout
  • 1/4 liter magere yoghurt
  • 2x eieren
  • een aantal lepels geraspte kaas

simpele gerechten

Bereidingswijze

Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 30 minuten

1. De gekookte aardappelen in schijfjes in de ingevette ovenschool leggen.
2. Aardappel-broccoli schotel stap foto 2Daaroverheen de kort gekookte broccoli ongeveer  3 minuten. Snel laten afgekoelen en rangschikken.
3. Aardappel-broccoli schotel stap foto 3De uitje grof gesneden in de koekenpan, de geperste knoflook erbij, dan de klein gesneden en geschilde tomaten erbij doen. In dit geval de al eerder bereide gehaktballen in kleine stukjes toevoegen.
4. Aardappel-broccoli schotel stap foto 4De yoghurt vermengen met de 2 geklopte eieren en dit mengsel over de broccoli gieten.

 

5. Tenslotte het mengsel uit de koekenpan eroverheen scheppen en bestrooien met de geraspte kaas.
6. Aardappel-broccoli schotel stap foto 6 De ovenschaal nog 30 minuten in de voor verwarmde oven plaatsen (180 C).
Eet smakelijke !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *