Ovenschotel Pasta met kip en broccoli


Pasta met kip en broccoli

Een gezonde, snelle en makkelijke maaltijd van kip en volkorenpasta in een slanke kaassaus. Kleine broccoliroosjes vallen vaak zelfs bij kinderen in de smaak en zijn een gezonde bron met waardevolle voedingsstoffen.

Een makkelijke maaltijd

Klaar in 35 minuten

Ingrediënten

Porties: 4

  • 250 g volkorenpenne (of andere pasta)
  • 250 g broccoli
  • 2 preien, in ringen
  • 4 gare kipfilets (totaal ca. 350 g), zonder vel
  • 30 g maïzena
  • 5 dl halfvolle melk
  • 85 g pittige kaas, bijvoorbeeld Goudse of Leidse, geraspt
  • 12 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 20 g Parmezaanse kaas of Pecorino, versgeraspt
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • 3 eetl. gedroogd volkoren broodkruim

 

Bereidingswijze Voorbereiding: 15 minn | Bereiding: 20 min

1. Verwarm de oven voor op 190°C/gas stand 5. Kook de pasta in een grote pan licht gezouten water volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes en snijd de stengels in plakjes. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de broccoli en prei toe aan de pan en kook ze mee met de pasta.

2.Pasta en groenten afgieten, maar 2 1/2 dl kookvocht opvangen. Pasta en groenten in een ovenschaal scheppen, de gare kip in stukjes snijden en toevogen.

3.Roer in een hittebestendige mengbeker de maïzena met een beetje melk tot een glad papje. Breng in de pastapan de resterende melk met 2 1/2 dl kookwater aan de kook en roer ca. 2 dl hiervan door het maïzenapapje. Schenk dit bij het resterende hete melkmengsel. Breng dit weer aan de kook, terwijl u krachtig roert met een houten pollepel, zodat u een gebonden saus krijgt. Neem de pan van het vuur en roer de Goudse kaas erdoor. Voeg zout en peper toe naar eigen smaak .

4.Schenk de saus over de pasta uit en schep deze er met een vork luchtig door. Schik de halve tomaatjes ertussen. Bestrooien met Parmezaanse kaas, oregano en broodkruim en 20 minuten in de oven schuiven tot de bovenkant mooi kleurt. Direct uit de oven serveren.

 

Eet smakelijke !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *