Rijst met Ketjap,abrikozen en kip


Ketjap en abrikozencompote vormen de basis van deze marinade. U kunt ook sinaasappelmarmelade gebruiken voor een citrusvariant. Een perfect doordeweeks gerecht, geserveerd met een mix van wilde rijst.

 

Klaar in 20 minuten

Ingrediënten

Porties: 5

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 6 kipfilets, in reepjes van 2 cm
  • 280 ml kippenbouillon
  • 255 gr abrikozencompote of abrikozenjam
  • 1 eetlepel zoutarme ketjap
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel water

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 15 minuten

1. In een grote koekenpan de olie verhitten en daarin de kip aanbraden.

2. Kip uit de pan nemen. 1 eetlepel maïzena en 1 eetlepel water toevoegen om de saus dikker te maken (als u de saus dikker wilt hebben, gelijke hoeveelheden maïzena en water toevoegen) en goed roeren. Kip weer in de pan leggen en omdraaien zodat beide zijden bedekt zijn met saus.

3. Kippenbouillon, compote en ketjap toevoegen. In ong. 15 minuten de kip gaar sudderen.

 

Eet smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *