Tjaptjoi met kip


Tjaptjoi met kip

 

Dit Chinese roerbak gerecht met kip is snel en gemakkelijk te bereiden . Kip wordt gebakken met ui, peper, selderij, taugé en bamboescheuten. Serveer van met vers gekookte rijst.

Klaar in 25 minuten

Ingrediënten

Porties: 4

  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 theelepel sesamolie
  • 400 gr kipfilets, gesneden
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 1 gele paprika, in reepjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, gesneden
  • 100 gr taugé
  • 200 gr bamboescheuten, in reepjes gesneden
  • 4 eetlepes sojsaus
  • 2 eetlepels sake (rijstwijn)
  • 1 eetlepel rijstwijnazijn
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • 1/2 theelepel maïzena
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 10 minuten

1. Verwarm de plantaardige olie en sesamolie in een wok tot het zeer heet is. Roerbak de kip kort tot deze bruin is aan alle kanten, ongeveer 2 minuten. Zet opzij.

2. Voeg de ui, peper en selderij toe. Roerbak gedurende 2 minuten. Voeg de taugé en bamboescheuten toe. Roerbak gedurende 1 minuut. Verlaag het vuur.

3. Meng de sojasaus, sake, rijstwijnazijn, suiker en maïzena tot glad geheel. Doe ook dit in de wok en laat sudderen tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper en serveer warm met rijst.

Eet smakkelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *