Wokgerecht met tamarinde


Als u de groenten en de saus voorbereid hebt, is het gerecht in een paar minuten klaar in de wok. Het is de ideale doordeweekse maaltijd, boordevol ingrediënten die lekker smaken en gezond voor u zijn.

Klaar in 25 minuten

Ingrediënten

Porties: 4

 

  • 2 el zonnebloemolie
  • 50 g ongezouten cashewnoten
  • 200 g sugarsnaps
  • 200 g jonge maïs, gehalveerd
  • 1 rode paprika, zonder zaden en in reepjes gesneden
  • 200 g paksoi, in schijfjes gesneden
  • Tamarindesaus
  • 1 el tamarindeconcentraat
  • 2 el lichte sojasaus
  • 2,5 cm verse gember, geschild en fijngeraspt
  • 1 tl maïzena
  • 2 el droge sherry
  • Om te garneren
  • 400 g eiernoedels
  • 1 tl sesamolie
  • 200 g taugé
  • 1 ui, in dunne schijfjes gesneden
  • 2 el lichte sojasaus
  • 2-3 el fijngesneden verse koriander

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 10 minuten

1. Meng de ingrediënten voor de saus met 2 eetlepels water in een kom en zet opzij. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een wok of een grote braadpan en voeg de cashewnoten toe. Bak ze 1 minuut of tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

2. Doe de sugarsnaps, de maïs en de rode paprika in de wok en bak alles 2-3 minuten of tot de groenten zacht worden. Giet de saus erbij en voeg de paksoi toe. Laat al roerend circa 30 seconden koken, dek de pan af en laat nog 2 minuten sudderen. Schep de groenten op een warme schotel, strooi de noten erover en houd alles warm.

3. Kook de noedels 3 minuten in kokend water. Laat ze uitlekken, doe ze weer in de pan en besprenkel met de sesamolie. Zet opzij.

4. Verhit de resterende eetlepel zonnebloemolie in de wok of de braadpan en voeg de taugé en de ui toe. Bak circa 2 minuten. Voeg de noedels toe en bak nog 3 minuten. Meng alles door elkaar.

5. Giet de sojasaus over het noedelmengsel en schep het in een grote schotel of in aparte kommen. Bestrooi met de koriander. Serveer de tamarindegroenten apart of schep ze boven op de noedels.

Variaties en tips

• Voor een Thais wokgerecht vervangt u de sugarsnaps door peultjes en de paksoi door 125 g worteltjes, in dunne schijfjes gesneden, 1 blik bamboescheuten, circa 225 g, uitgelekt, en 4 lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden. Vervang de tamarindesaus door een mengsel van 4 el zoete chilisaus, 2 el lichte sojasaus, 1 el Thaise vissaus en een stuk verse gember van 2,5 cm, geschild en fijngesneden. Serveer dit gerecht met het noedelmengsel of met gekookte rijst. * • Met groenten uit de diepvries zijn wokgerechten nog sneller klaar. Probeer sugarsnaps of peultjes, maïs en sperziebonen uit de diepvries, met fijngesneden verse lente-uitjes, fijngesneden knoflook en/of fijngesneden verse gember. De groenten hoeven niet te ontdooien, voeg ze gewoon direct toe aan de hete zonnebloemolie en roer goed. * • Voeg eventueel in stap 2 200 g rauwe, gepelde scampi’s toe op hetzelfde moment als de saus.

Eet smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *