appelbeignets in de oven bereid

makkelijke,maaltijd,recepten,simpel,gerechten,feestdagen,appelbeignets,

Makkelijke-maaltijden

appelbeignets in de oven bereid zonder te frituren dus minder vet!

Bereiding 25 Min + 25 Oventijd

5 STUKS

Ingrediënten

10: plakjes roomboter bladerdeeg
1 a 2: stevige appels (afhankelijk van de grootte)
een Snufje kaneel
40 gr suiker
1: ei

Materialen

Taartvormpjes van ca 10 tot 12 cm doorsnede/dit zou ook met een mesje  kunnen maar dan word het wat minder mooi
Appelboor
Bakplaat met bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de plakken bladerdeeg al vast ontdooien. Verwijder het klokhuis van de appel met de appelboor. Schil de appel en snijd deze in plakken van ongeveer 1/2 tot 1 cm dik. Leg een plak appel op een vel bladerdeeg en maak het rond de appel een beetje vochtig met wat water.
makkelijke,recepten.simpel,maaltijd,feest, appelbeignets_uit_de_oven02 appelbeignets_uit_de_oven03 appelbeignets_uit_de_oven04
Bestrooi de appel met wat kaneel en schep er een thee lepel suiker in het gat. Leg weer een vel bladerdeeg op de appel en druk deze zachtjes rondom de appel aan. Druk met het taartvormpje rondom de appel en verwijder het overtollige bladerdeeg. Als de appelbeignet aan de taartvorm blijft plakken kun je deze bestuiven met een klein beetje bloem. Leg de appelbeignets op de bakplaat met bakpapier. Klop het eitje los en bestrijk de appelbeignets hiermee.  Bestrooi de appelbeignets met het resterende suiker en zet ongeveer 25 min in de oven.
Eet smakkelijk! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *