Bananensorbet


Bananensorbet

Ingrediënten

Porties: 5
  • 200 gr ruwe rietsuiker
  • 250 ml water
  • 3 bananen, gepureerd

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10 minuten

1.
Meng in een kleine steelpan suiker en water. Breng aan de kook, haal dan van het vuur en laat afkoelen.
2.
Als de suikersiroop is afgekoeld, roer je de banaan erdoor. Schenk in een diepvriesbakje. Zet het 3 tot 4 uur in de vriezer, tot de randjes stevig zijn.
3.
Haal uit de vriezer en doe het ijs in een mengkom. Gebruik een electrische mixer om het tot een glad geheel te mixen. Zet het weer in de vriezer tot het iets steviger is geworden, in ieder geval 2 uur.

NBJe kunt het ook in de ijsmachine maken, zie de handleiding voor instructies

Het kan lekker zijn om een vleugje vodka er aan toe te voegen

Eet smakelijke !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *