lux fruit toetje


Ingrediënten

Als je een keer egt uit munten wil genieten is dit het toetje van de maand . Het recept bevat zelfgemaakte Custard, maar dit kun je ook kant en klaar kopen in de supermarkt of poeder gebruiken.

Porties: 8

  • 5 plakken cake
  • 5 eetlepels frambozenjam, of zoveel als gewenst.
  • 200g verse frambozen, of meer indien gewenst
  • 568ml slagroom
  • 3 eierdooiers
  • 30g poedersuiker
  • 60g geroosterde amandelschaafsels
  •  

    Klaar in 2 uren 25 minuten

    Bereidingswijze

    Voorbereiding: 2 uren 10 minuten | Bereiding: 15 minuten

    1. Smeer frambozenjam op de plakken cake.

    2. Breek de cake dan in stukken en leg deze op de bodem van een grote glazen schaal.

    3. Leg de frambozen er bovenop.

    4. Maak nu de custard door de helft van de slagroom in een kleine pan langzaam te verwarmen.

    5. Terwijl de room warm wordt, klop de eierdooiers met suiker in een kom op tot het goudgeel en glad is. Doe het dan in een schone kom.

    6. Voeg daarbij nu de verwarmde slagroom, en blijf continue stevig roeren. Schenk de custard weer terug in de pan en verwarm op laag vuur, blijf roeren tot het dikker wordt. Het moet zo dik worden dat het aan de bolle kant van een lepel blijft kleven. Haal van het vuur en laat staan om af te koelen.

    7. Schenk de afgekoelde custard over de cake. Klop de andere helft van de slagroom op, maar niet te stijf, en verspreid over de custard.

    8. Bestrooi met het amandelschaafsel en laat een paar uur afkoelen voordat je ervan gaat eten.

    Eet smakelijke !

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *