Mars koekjes lekker knapperig


Knapperige Mars koekjes

 

jong of oud iedereen is hier dol op. Rice krispies ontbijtgranen gemengd met gesmolten Mars repen om zo heerlijke crispy chocolade koekjes te maken. Als je geen tarwe mag eten is dit een geweldig

 

alternatief voor biscuitjes of cake.

Klaar in 20 minuten

 

Ingrediënten

Porties: 30

  • 200g chocola
  • 3 (60g) Mars repen
  • 90g ongezouten boter
  • 260g Rice Krispies ontbijtgranen

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20 minuten

1. Smelt de chocola in een hittebestendige kom, die op een pan met zacht kokend water staat (au-bain-marie). Laat dit smelten terwijl je de volgende stap uitvoert.

2. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur; zodra de boter begint te smelten voeg je de in stukjes gesneden Mars repen toe. Blijf roeren, sommige stukjes van de Mars smelten langzamer.

3. Voeg de ontbijtgranen toe, bewaar ongeveer een derde om aan het eind toe te voegen. Roer dit goed door zodat alle ontbijtgranen bedekt zijn en voeg dan het laatste beetje ontbijtgranen toe. Verspreid dit mengsel in een kleine ondiepe bakplaat. Bedek met de chocolade en laat staan om af te koelen.

4. Snijd de koek in vierkanten of langwerpige stukjes.

5.  het beste is om roomboter in plaats van margarine te gebruiken , dat geeft het koekje een wat rijkere smaak.

Eet smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *