Monchoutaart met Bostogne zoals het hoort

Monchoutaart met Bostogne zoals het hoort

Dit is een vrij simpel recept en in minder dan een halfuur heb je een taart gemaakt. Je kunt vervolgens met 10 of 12 personen van deze monchoutaart genieten.

Ingrediënten

–  125 g witte basterdsuiker
–  75 g roomboter
–  200 g Monchou
–  250 ml slagroom
–  200 g Bastognekoeken
–  1 blik kersen vlaaivulling

.

Keukengerei

–  3X een beslagkom
–  Pan
–  Weegschaal
–  Mixer
–  Lepel
–  Taartvorm ongeveer (24 cm)
–  Bakpapier

Bereiding: monchoutaart met Bastogne

Taartbodem:
1. Verkruimel de Bastogne koekjes zo fijn mogelijke.
2. Neem een pannetje en laat de boter smelten. Het is niet de bedoeling dat de boter verkleurd.
3. Meng het Bastognekruimels met de gesmolten boter.
4. Vet de taartbodem van de springvorm in met boter.
5. Verdeel het mengsel over de bodem en strijk het geheel glad met de bolle zijde van een lepel.
6. Zet de taartbodem in de koelkast, zodat de bodem van de monchoutaart hard kan worden.

 

Monchoutaart

 

Het maken van de kruimelbodem is slechts een voorbereiding. Nu gaat het echte werk pas beginnen, want je gaat de vulling en de topping van de monchoutaart maken. De monchoutaart moet nog wel enkele uren opstijven voordat je deze kunt eten.

1. Meng 200g Monchou met basterdsuiker tot het een smeuïg geheel is. Doe dit met een mixer.
2. Klop de slagroom stijf ook met de mixer.
3. meng de slagroom met het Monchoumengsel weer met de mixer.
4. Verdeel het mengsel over de harde koekbodem. Zet het vervolgens één à twee uur afgedekt in de koelkast.
5. Als de monchou vulling heeft kunnen opstijven, kun je de kersen vlaaivulling op de monchoutaart aanbrengen. Het beste is om diet dit ongeveer een uur voor het serveren te doen. Zet de taart daarna terug in de koelkast.

6. Na ongeveer een uur kun je de monchoutaart uit de koelkast halen. Haal de taartvorm vlak voor het serveren pas weg!

Tip: Bekijk op gevoel of de monchoutaart genoeg is opgestijfd. Anders kun je de taart beter even in de koelkast laten staan.

Geniet er van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *