Het recept voor lekker Hollandse hutspot


Het recept voor lekker Hollandse hutspot. Uien, peen en aardappelen, klaar! Makkelijke maalt

Bereidingstijd: 50 minuten

  • Porsies: 4

Ingrediënten

  • klontje boter
  • 1,5 kg aardappelen
  • 500 gram ui(en)
  •  zout
  •  peper
  • 1 kg winterwortel ,

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijdt ze in stukken van gelijke grootte.
  • Schil en snijd de wortels in stukken.
  • Pel en snijd de uien in in ringen.
  • Vul een grote pan met 0,5 liter water, theelepel zout en de aardappels. Leg daarboven de uien en wortels.
  • Breng alles aan de kook op hoog vuur, zet dan het vuur laag zodat het net aan blijft koken. Kook alles gaar met de deksel op de pan in ongeveer 25 minuten.
  • Giet het vocht af in een kommetje.
  • Stamp de hutspot met een pureestamper fijn en voeg een klontje boter toe. Voeg voorzichtig wat van het kookvocht toe zodat de hutspot lekker smeuiig is. Breng op smaak met wat peper en zout.

Serveer met bijvoorbeeld een gehaktbal of runderlapjes.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *