Hollandse boerenkool, heerlijk op een winterdag


Hollandse boerenkool, heerlijk op een winterdag.

 Ingredienten

  •   25 gram boter ,
  •   1 kg kruimige aardappelen ,
  •   zout ,
  •   peper ,
  •   1 eetlepel azijn ,
  •   2 rookworst , a 250 gram
  •   600 gram verse Boerenkool , panklaar

Algemeen

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • kCal: 680
  • Aantal personen: 4

 

Bereiding 

  1. Schil de aardappels, wassen en in stukken snijden. Doe de boerenkool in grote pan en leg de aardappels erop. Voeg ongeveer 2 1/2 dl water en 1 theelepel zout toe.
  2. Breng op een matig hoog vuur de boerenkool en de aardappels afgedekt aan de kook brengen. Boerenkool in ca. 10 minuten laten slinken.
  3. Haal de rookworsten uit de verpakking en leg op de aardappels. Kook de boerenkool en de aardappels afgedekt in nog ca. 15 minuten zachtjes gaar.
  4. Haal de rookworsten uit de pan en houd warm onder deksel.
  5. Giet de boerenkool en aardappels af en vang het kookvocht op in een kom.
  6. Stamp met een aardappelstamper de boerenkool en de aardappels fijn. Voeg de boter en de azijn toe. Alles goed door elkaar roeren en al roerend steeds scheutje kookvocht toevoegen tot alles smeuïg is.
  7. Warm al roerend de stamppot nog enkele minuten door. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog scheutje azijn.
  8. Boerenkoolstamppot op vier borden scheppen. Rookworst in plakjes snijden en op boerenkool leggen. Lekker met piccalilly of mosterd.

 

Eet smakelijke !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *