Blote Billetjes in het Gras


Blote Billetjes in het Gras

90 Min en klaar is kees!

Porties: 4

 

 

 

Ingrediënten:

  • Witten bonen
  • 125 ml Water
  • 1kg Aardappelen
  • 500g Snijbonen
  • 1 Rookworst
  • 1 dl Melk
  • 25 g boter
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiding:

was de witte bonen en week ze 24 uur in een pan met het water. Breng de witte
bonen daarna in het weekwater aan de kook en laat ze met wat zout in 1 uur op een laag vuur gaar worden. Schil de aardappelen en snijd ze stukken. Was de snijbonen en snijd ze in een snijbonenmolen fijn. Doe de aardappelen in een pan, leg de snijbonen erop en kook alles met wat zout in 30 minuten gaar. Wel intussen de rookworst 15 minuten in heet niet kokend water. Laat de witte bonen uitlekken in een vergiet. Giet de aardappelen met de snijbonen af stamp ze met de lauwwarme melk de boter, zout en vermalen peper naar smaak tot een smeuïge stamppot en schep er ten slotte de uitgelekte witte bonen door. Dien de blote billetjes in het gras op in een voorverwarmde schaal en leg er de warme rookworst bovenop.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *