Stamppot andijvie met rode bietjes


Een stamppot die zoet van smaak wordt door de rode bietjes. je kunt de bietjes uit een potje gebruiken maar vers en naar eigen smaak bereiden is natuurlijk ook lekker! De spekjes geven het geheel een wat pittige smaak. Wat je er verder voor vlees bijgeeft is naar eigen smaak.

Makkelijke maaltijd

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 20 minuten

   Klaar in 35 minuten

Ingrediënten

Porties: 4
  • 1,5 kg aardappelen (kruimig)
  • 0,5 kg rode bietjes (of potje)
  • 500 gr. andijvie
  • zuurkoolspekjes
1. Kook de aardappelen goed gaar
2. Bereid de bietjes volgens eigen smaak (of gebruik de bietjes uit een potje)
3. Stamp alles door elkaar tot een smeuïge massa waarbij het bietensap gebruikt wordt
4. De rauwe andijvie kleingesneden erdoor roeren
5. De uitgebakken spekjes kunnen erdoor worden geroerd of apart erbij worden geserveerd
6. Lekker hierbij is b.v. een rundervink , runder braadworst ,of uiteraard ouderwets een rook worst
Eet smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *