Stamppot hete bliksem


Stamppot hete bliksem

Een oud Hollandse stamppot van zoete en zure appels en aardappels. Heerlijk met uitgebakken speklapjes en het is een makkelijke maaltijd om te bereiden.

Klaar in 45 minuten

Ingrediënten

Porties: 4
  • 1,5 kilo aardappelen
  • 500 gram zure appels (goudreinet)
  • 500 gram zoete appels
  • 8 speklapjes
  • peper en wat zout

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 25 minuten

1. Schil de aardappelen en snij ze in kleinere stukjes. Schil de appels en snij in blokjes.
2. Kook de aardappels in een laagje water in ongeveer 20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten kooktijd de stukjes appel toe aan de aardappels en laat ze mee koken.
3. Bak ondertussen de speklapjes.
4. Giet de aardappelen en de appels af en stamp ze grof door elkaar. Breng het op smaak met peper.
5. Serveer met de uitgebakken speklapjes .Variaties, Je kan er ook wat gebakken ui bij serveren. Of de aardappels en appels koken in wat water met een bouillonblokje, een klontje boter door de hete bliksem roeren, of met wat stroop serveren.

Eet smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *