Stamppot Snijbonen met Kruidenkaas


Stamppot snijbonen met kruidenkaas

Ook stamppot eten in de zomer ? waarom niet stamppot snijbonen is hier uitermate voor geschikt .

Zomertopper snijbonen stamppot met kruidenkaas.

Snijbonen zijn in de zomermaanden volop verkrijgbaar. Een mooi moment om er eens een lekkere stamppot van te maken. Dit recept is echt heel eenvoudig en bestemd voor 2 personen. Eenvoudig wil niet zeggen saai of niet lekker, probeer dit recept maar eens uit.

Ingredienten

600 gr. aardappels (kruimig)
500 gr. snijbonen150 gr. kruidenkaas (Boursin, Paturain of huismerk)
Vers gemalen peper naar smaak

Hoe maak je stamppot met snijbonen en kruidenkaas?

Stap 1 – De aardappels schillen en in even grote stukken snijden.
Stap 2 – De aardappels gaar koken in water (ongeveer 20 a 25 minuten)
Stap 3 – Was de snijbonen, haal de uiteinden eraf en snij ze in kleine stukjes (kant en klaar gesneden kan je natuurlijk ook gebruiken)
Stap 4 – Kook de snijbonen in water in ongeveer 12 minuten gaar
Stap 5 – Als de aardappels gaar zijn giet je ze af en stamp je ze fijn samen met de kruidenkaas.
Stap 6 – De snijbonen door de puree roeren (niet stampen)
Stap 7 – Op smaak brengen met vers gemalen peper.
Stap 8 – Aan tafel !!
Wat smaakt lekker bij stamppot snijbonen?
Combineer eens met lekkere worstjes, of met een slavink. Gerookte kip smaakt er ook heerlijk bij. Je kan varianten bedenken met noten, zoals met cashew noten. Oh ja, spekjes en rookworst kunnen natuurlijk ook.
Eet smakelijke !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *