Risotto met geitenkaas en prei

gorisoHeb je dit weekend wat meer tijd om in de keuken te staan en zin in een Italiaans gerecht? Probeer dan eens deze prei risotto met geitenkaas. Het is een erg lekker recept en risotto is helemaal niet moeilijk om te maken! Je moet er alleen wel iets meer tijd voor uittrekken omdat je tijdens het bereiden van de risotto niet de hele tijd kunt weglopen. Dit recept moet je egt eens uit proberen.

 

Tijd: 30 tot 40 min.
2 porties

Benodigdheden:

 

  • 150 gram risottorijst
  • 1 L water
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 25 gram boter
  • halve tot 1 prei
  • 1 liter bouillon (kippenbouillon is ook lekker)
  • 80 gr, geitenkaas
  • eventueel zongedroogde tomaatjes
  • 1 theelepel oregano

fotoBereidingswijze:

zet eerst een pannetje met 1 liter water en daarin 2 bouillonblokjes klaar. Dan snijd je de prei in ringen en snijd je blokje boter af. Laat de boter smelten en bak de prei aan in ongeveer 4 minuten.

foto2Zodra de bouillon kookt, zet je het vuur wat zachter en houd je de bouillon warm. Als je de prei aangebakken hebt, voeg je rijst toe en schep je de rijst goed door zodat de rijstkorrels onder de gesmolten boter zitten.

Bak dit ongeveer 1a2 minuten totdat de rijstkorrels een beetje doorzichtig worden. Zodra de rijstkorrels een beetje doorschijnend zijn geworden, voeg je ongeveer 2-3 grote lepels bouillon toe, zodat de rijst ,onder water, staat.

Zorg dat het een beetje borrelt in de pan, en houd het vuur laag. Laat dit helemaal opnemen door de rijst voordat je dit weer herhaalt. Herhaal dit ongeveer 20-25 minuten en blijf konten nu roeren. Na ongeveer 25 minuten is de rijst klaar, proef even of deze mooi gaar is en lekker zacht in je mond smaakt. Het zou kunnen dat je nog wat bouillon overhoudt.

foto4

Als de laatste bouillon in je pan is opgenomen haal je de pan van het vuur en roer je de geitenkaas en oregano er doorheen.

Serveer de risotto met fijngesneden zongedroogde tomaat, eventueel wat spekjes/parmaham voor de vleesliefhebbers en een lekkere salade.

 

Eet smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *