Salade met rijstnoedels naar vietnamees recept



 

Salade met rijstnoedels naar vietnamees recept 

Met een saladedressing in Vietnamese stijl, gebaseerd op koriander, chilipeper, limoensap, vissaus en suiker over een salade met rijstnoedels, komkommer, versnipperde kool en wortel geschept.

   Klaar in 27 minuten

Ingrediënten

Porties: 4
  • 5 teentjes knoflook
  • 1/2 bosje verse koriander
  • 1/2 groene chilipeper, ontlijst en fijngesneden
  • 4 eetlepels vers limoensap
  • 3 eetlepels vegetarische vissaus
  • 3 eetlepels suiker
  • 350 gr rijstnoedels
  • 2 wortels, in helle dunne reepjes
  • 1 komkommer, over de lengte gehalveerd en in stukjes
  • een handje verse munt, fijngesneden
  • 4 bladen paksoi
  • 30 gr ongezouten pinda’s, fijngehakt
  • 4 takjes verse munt

Bereidingswijze

Voorbereiding: 25 minuten | Bereiding: 2 minuten

1. Knoflook met koriander en chili fijnsnijden. In een kom scheppen en goed vermengen met limoensap, vissaus, zout en suiker. Saus 5 minuten laten staan.
 
2. Een grote pan met gezouten water aan de kook brengen en de rijstnoedels daarin 2 minuten laten koken. Goed uitlekken en met koud water afspoelen tot de noedels koud zijn. Weer laten uitlekken.
 
3. Saus, noedels, wortel, komkommer, munt en kool in een grote slakom goed vermengen. Garneren met pinda’s en muntblad en serveren.
 
Eet smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *