Vegetarische gevulde paprika .Glutenvrij !


Vegetarische gevulde paprika .Glutenvrij !

Groene of rode paprika’s gevuld met gierst, zwarte bonen en tomaten en vervolgens in de magnetron gebakken. Deze vegetarische gevulde paprika’s zijn eenvoudig te maken en glutenvrij!

Klaar in 35 minuten

Ingrediënten

Porties: 5

  • 200 gr gierst
  • 1 liter water
  • 3 blokjes groentebouillon
  • 3 groene paprika’s
  • 2 rode paprika’s
  • 3 middelgrote tomaten, gehakt
  • 1 blik (400 gr) tomaten, uitgelekt
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

 

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 25 minuten

1.Gierst, water en bouillonblokjes in een pan vermengen en aan de kook brengen.

2. Het vuur lager zetten, de pan afdekken en ong. 15 minuten zachtjes laten koken tot het water geaborbeerd is.

3. De bovenkant van de paprika’s snijden en zaad en naden verwijderen. Apart zetten.

4. Als de gierst gaar is tomaat en zwarte bonen erdoor roeren. De paprika’s met het mengsel vullen.

5. De paprika’s over een glazen ovenschaal verdelen en afdekken met keukenfolie.

6. 10 minuten in de magnetron koken tot de paprika’s gaar zijn. De paprika’s om de 3 minuten omdraaien zodat ze gelijkmatig gaar worden.

Eet smakelijke !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *