Bladerdeeg met zongedroogde tomaatjes, parmezaanse kaas en basilicum

Bladerdeegrondjes met zongedroogde tomaat, parmezaanse kaas en basilicum Als je ‘s avonds wel eens zin hebt in iets lekker hartig snackje maar soms hebben we vrij weinig ‘lekkers’ in huis. Op zulke momenten maken wij vaak iets met bladerdeeg, wat wij dan wel weer in huis hebben. Deze bladerdeegrondjes met zongedroogde tomaat, parmezaanse kaas en basilicum zijn makkelijk en snel te maken. Met de ingrediënten kan je natuurlijk wisselen, het is maar net wat je lekker vindt en in huis hebt.

 

Voorberijding 20 min. Bereiding 20 min in de oven.

Recept voor 8 tot 10 rondjes.

Benodigdheden:

  •  4 bladerdeegvelletjes, ontdooid
  •  4 zongedroogde tomaten
  •  20 gram parmezaanse kaas
  •  halve theelepel chilipoeder
  •  (gedroogde) basilicum
  •  eventueel een half uitje
  •  1 ei

 

 

 

 

 

 

 

Bereidingswijze:

Leg de 4  plakken bladerdeeg in de vorm van een vierkant met de  randjes net iets over elkaar heen. Druk de randjes aan zodat er 1 groot vel ontstaat. Snijd vervolgens de zongedroogde tomaten fijn en verdeel deze over het bladerdeeg vel maar laat de randjes een beetje vrij. Vervolgens strooi Parmezaanse kaas over de zongedroogde tomaatjes. Scheur of snijd de basilicum klein en strooi deze ook over het bladerdeeg vel heen, vervolgens het chilipoeder verdelen en eventueel nog een dungesneden uitje. Kluts een eitje in een bakje door elkaar en smeer 1 kant van het bladerdeeg in met een randje ei. rol daarna vanaf de andere kant het bladerdeeg op.

Bladerdeeg,tomaat,parmezaanse,kaas,basilicum

 

 

Als u het bladerdeeg opgerold hebt, kunt u de roleventueel nog even, ongeveer 20 minuten, in de koelkast leggen zodat u het makkelijker kan snijden. Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer het geklutste ein over de rol en versnijd de rolletjes in ongeveer 8 tot 10 plakken.

bladerdeeg 4

 

 

 

 

 

Leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier er tussen en zet de bladerdeegrondjes    ongeveer 20 minuten in de oven.bladerdeeg5

bladerdeeg6

 

 

 

 

De bladerdeegrondjes zij nu mooi brijn en klaar om op te eten. Het is heerlijk om er meteen te beginnen maar het hoef niet op want kout zijn ze ook heerlijk te eten.

Eet smakelijke!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *