Doe is wat geks ! avocado en koriander soep


Hoe kouder deze soep word geserveerd hoe lekkerder !

De weldadigheid van deze smakelijke koude soep wordt gebalanceerd door de limoen en de hot sauce. De (optionele) toevoeging van een scheutje Tequila geeft een extra kick.

Ingrediënten

Porties: 4

  • 4 avocados – geschild, ontpit en in blokjes
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 800ml koude kippenbouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel hot sauce (b.v. Tabasco™)
  • 1 eetlepel vers limoensap, of naar smaak
  • 1 eetlepel tequila (optioneel)
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden
  • zout en peper naar smaak
  • 2 eetepels zure room

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15 minuten

1.

Meng in een keukenmachine de avocado, sjalotten, kippenbouillon, tomatenpuree, hot sauce, limoensap en teguila. Bewaar wat koriander voor garnering en doe de rest ook in de keukenmachine. Pureer tot een glad geheel. Als je een staafmixer hebt, doe dit dan in een pan of grote kom. Breng op smaak met zout en peper. Doe het in een grote kom, dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast alvorens op te doenen.

2.

Om te serveren: verdeel de soep over vier gekoelde kommetjes. Doe er een lepel zure room bovenop en een takje koriander ter garnering.

Eet smakelijke !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *