Rode linzensoep


Rode linzensoep

Een simpele soep van rode linzen en paprika, die snel te bereiden is.

 

Klaar in 20 minuten

Ingrediënten

Porties: 4
  • 1 liter groentebouillon
  • 225 g rode linzen
  • 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • ¾ theel. gemalen komijn (djinten)
  • zout
  • cayennepeper
  • 2 rode paprika’s, fijngesneden

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 15 minuten

1.
Doe de bouillon, linzen, knoflook, komijn, een snufje zout en een snufje cayennepeper in een grote pan. Houd wat paprika apart ter garnering en voeg de rest toe. Kook de linzen 5 tot 6 minuten, of tot ze gaar zijn.
2.
Schep vlak voor het serveren de resterende paprika over de soep.
Wist u dat?Eén portie bruine linzen (130 g) levert 3,7 mg ijzer – meer dan 100 g mager rundvlees. Rundvlees bevat bovendien 6,2 gram vet, terwijl een portie linzen maar 1 gram vet levert.
Weer wat geleerd .
Eet smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *