Wortel soep


Deze soep is makkelijke te bereiden en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Het is licht en fris, en je kunt het nog goed invriezen ook.

Ingrediënten

Porties: 6

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 grote wortels, geschild en in grove stukken
  • 1/2 grote ui, in grove stukken
  • 900ml groentebouillon
  • groot bosje verse koriander, grof gehakt

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 15 minuten

1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur .

2. Fruit de wortel en ui een paar minuten tot de ui een beetje zachter is.

3. Voeg de groentebouillon toe en de koriander. Breng aan de kook en kook net zolang tot de wortels gaar zijn, ongeveer 10 minuten.

4. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.

5. Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine tot het glad is. Verwarm de soep indien nodig nog door voor het opdienen. Serveer met knapperig brood.

 

Eet smakelijke !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *